Rabu, 22 Julai 2009

v2 : IMAN ZAHRA BIRTHDAY

Salam..uit lamanye nak upload entry baru kn?!!Entahla nape malas sgt..skrg nie dok lelama dpn skrin nie cepat beno penin2..Anyway tgh domam nie..demam selseme with my little Zara.We all asyik la sohsehsohseh genyeh hidung nie..Last week Zara kene sakit mata..mula2 tu pk2 gak kene jangkit dgn sape..aleh2 td g jenjalan kat blog Kak Herda baru teringat yang si Airel masa kenduri aqiqah tue dia sakit mata..alahai hehehe..lps Zara ibu dia pulak kene.Huh!!Mencabar sungguh bile time2 kelam kelibut sakit2 nie...apapun Alhamdullilah we all dah sembuh actually kejap je pun baiknye..agaknye 'protection' still ada lg kut..bulan 3 lps satu rumah kene serang sakit mata.
Ok kite sambung entry Birthday Iman Zahra last month....disebabkan birthday Zara jatuh pada weekdays so buat lah small besday party for Zara on Saturday 20 Jun 2009.Nak kata ramai yg dijemput...biasa2 je sedara mara..jiran dekat2...kenkawan ibu/abah yg rapat2...tp Alhamdullillah ramai yang hadir dan hidangan petang tue setellll...
Birthday party mmg dah dirancang awal tp sbb GEBU agak bz dan byk perkara yg berlaku in June apa yg dirancang tak semua dapat dibuat.Sepatutnya ada clown tp kene cancel sbb Zara pulak bile jumpa clown mcm nampak 'momok' hehehe..so utk tak meng'sepoi' kan majlis lagipun nie majlis raikan Zara kan..buat apa yg dia suke je..nanti bantai dia melalak huh cemana rosak program kn??Tanpa clown majlis tetap meriah!!
Antara juadah yg disediakan
Nasi Lemak & Kuih Talam (Mummy Zara)
Spagetthi Bolognese/Fruits Tart/Cheese Tart/Cookies/Muffin(Ibu Zara)
Satay (Hj. Samuri)
Bihun Goreng & Bubur Kacang (Atok Zara)
BBQ - mlm for family (Pak Ngah Zara)
dgn dibantu oleh Acik, Acu, Cik Yeen, Pok Sham,Acik Shima
Jom layanzz gambar...actually byk gilerr tp tgk yg nie ok dah kut...

Suasana awal majlis..bebudak serang dulu!!!Memasing seronok dpt goody beg yg best..best ke??Fail plastic bergambar(ben10/flower/cat) dlm ada pensel/eraser/sticker/button badge/lollypop/wafer..for bebudak yg kecik2 sgt bg paper box yg diisikan pensel/button badge/lollypop/wafer/muffin/cookies
Eh..nie gambar apa pulak??!Nie lah gambar Abah yg dijumpai dlm folder..tersesat!!Abah kn as photographer that day so mcm mana nak ada gambar??hehehe..dekat uncle Napi ada la kut.Abah is wearing teset yg Ibu tempah jahit design tampal kat Cuda..siap ada kamera lg!!Sebelah Abah tu Uncle Ajis..bestfrenz Abah.Uncle Ajis dtg dgn wife & 2 hero abg iskandar & umar.Yg baju merah tu aunty Aini..kwn Ibu.Dia dtg dgn aunty Farah & sorang lg kwn diorang sory tak ingat nama.

Suke betul dgn gambar nie...nampak happening kn?!mana taknye..dah dpt goody beg dpt lg hadiah lucky draw & party game. Bhg ni Kila yg uruskan.Riuh rendah dibuatnya ada yg happy sgt2 ada yg mencuka je sbb tak menang sampaikan musical chair game kene buat sampai 4 round..huhuhu mcm2 hal bebudak nie..apapun janji semua Happy!!

On that day bukan je celebrate besday Zara sorang but with Mummy & Acu @ Kila.Nisa wat suprise for Mak & Kila.Kila is on 11th,Mak on 19th & Zara on 16th.Actually nak celebrate sama sekali dgn anak2 Kak Long si Najwa (7th June), Luqman (2nd May) & Adam (6th July) tp Pak Long Ayai tak dpt cuti...depa jauh nun kat Balik Pulau.

Nie la besday cake for Zara & its so special!!Sebabnye Ibu Zara yg buat..hehehhe.Orange Butter Cake with buttercream layer & fondant topping.Ada buku dgn cat...sbb tue feveret Zara.Siap hbs acara potong kek buku dgn kucing lesap....menjadi rebutan!!

Nie kek besday utk Mak & Kila.Actually nak buat sendiri tp bile bincang2 dgn Ami nanti tak suprise pulak bile nampak tgh deco kek utk dorang kan?So Nisa pun contact my fevereto baker.. Kak Nina utk tempah sebiji kek carrot with cheese cream toppping.Mmg mcm biasa kek nye sedaaappppp sgt2.....cun pulak tue cuma writing tue Nisa tulis sendiri sbb Kak Nina terlupa.Thanks Kak!!

Finally...nie lah satu2 nye picture kami sefamily..Ibu Abah & Zara.We all pakai teset yg Nisa anta jahit design tampal dekat Cuda.Teset Ibu tulis 'IBU ZAHRA' with topi chef, teset Abah tulis 'ABAH ZAHRA' with kamera & Zara tulis 'IMAN ZAHRA' with 1 candle&cupcake.Kain selimpang tue beli kat Midvalley...opss crown tue pun tempah kat Cuda...tomeiii kn??lagi satu..background belakang tu..banner tue khas dari uncle Abu..thanks nice & sweet!!
Anyway di kesempatan nie kami sekeluarga nak ucapkan terima kasih kepada semua yg terlibat secara langsung dan tak langsung menjayakan majlis nie dari pagi smapai ke mlm.Kepada yg hadir terima kasih kerana memeriahkan suasana....Insyaallah ada rezeki panjang umur next year kita enjoy lagi!!!

1 comments:

Ainieynoky berkata...

aunty aini menghadirkan diri bersama aunty puteri dan aunty iylia. :)

Catat Ulasan